Engasjerte ungdomspolitikere diskuterte vann

Panel ungdomsdebatt Arendalsuka2018

Deltagere fra ni ungdomspartier deltok tirsdag på Norsk Vanns ungdompolitiske debatt om vann i Norge og vann i verden - med stort engasjement.

Ungdomspolitikerne var godt forberedt, engasjerte og debatten foregikk i rolige former. Avdelingsleder for samfunnskontakt Thomas L. Jørgensen ønsket alle paneldeltagerne og de fremmøtte i salen velkommen til debatt. Deretter tok direktør Toril Hofshagen jobben som ordstyrer etter at hun holdt en kort innledning om temaene som skulle debatteres.

På bildet ser du fra venstre: Per Emil Skjelbred (Rød Ungdom), Helga Hustveit (Sosialistisk Ungdom), Mani Hussaini (AUF), Viel Jaren Heitmann (Senterungdommen), Rauand Ismail (Grønn Ungdom), Mathias Slettholm (KrFU), Tiril Eid Barland (Unge Venstre), Lasse Fredheim (Unge Høyre) og Bjørn Emil Nesset (FpU).

Alle i panelet startet debatten med det internasjonale perspektivet. Økning av bistand, formidling av kunnskap og eksport av teknologi var noen av temaene som ble skissert som viktige i kampen for å bedre hverdagen for de 2,5 milliarder mennesker uten tilgang til rent vann og de 4,5 milliardene som ikke har tilfredsstillende sanitære forhold.

Ungdomspolitikerne hadde også lest seg opp på behovet om en egen sektorlov for vanntjenester som Norsk Vann har jobbet for i mange år. Og der fikk vi god støtte fra alle ungdomspartiene, og vi er glade for at de ser behovet.

Dagsaktuelle tema som investeringsbehov, klimatilpasning, utdanning og gebyrnivået på tjenestene ble også godt debattert av panelet.

Norsk Vann streamet hele debatten, og den ligger tilgjengelig på vår Facebook-side.

Vi kommer også tilbake med en artikkel om debatten i neste nummer av Vannspeilet.

Utskrift

Web Analytics