Norsk Juniorvannpris 2015 - invitasjon til forskerglad ungdom

Illustrasjonsbilde Norsk JuniorvannprisNorsk Juniorvannpris arrangeres hver vinter i regi av Norsk hydrologiråd, Norsk Vannforening og VA-yngre. Konkurransen er for ungdom i 10. klasse og på videregående skoler, i alderen 15-20 år. Norsk juniorvannpris er stiftet for å stimulere ungdom til å bli interessert i verdens viktigste ressurs, VANN!

Herved er utfordringen sendt til alle forskerglade ungdommer. Man deltar i konkurransen med et konkret prosjekt som tar for seg vann og miljø. Prosjektene kan omhandle vannmiljøspørsmål ut fra forskjellige aspekter og innen ulike områder, fra naturvitenskap og teknikk til informasjon og samfunnsvitenskap. Prosjektene kan fokusere på lokale, regionale, nasjonale eller globale problemstillinger.

Formål
Hensikten med konkurransen er å stimulere ungdommens interesse og engasjement for det lokale og globale vannmiljøet. Vannbransjen vil trenge mange nye medarbeidere i nær fremtid, så dette er et yrkesområde med mange muligheter, noe som konkurransen forhåpentligvis vil gi en smakebit på. Deltakerne får underveis tilgang til dyktige fagfolk som kan svare på spørsmål. Som deltaker i konkurransen vil dere lære mye om vann som er livsviktig for oss alle. Dere får god erfaring med prosjektarbeid og innblikk i et fagfelt der det er behov for fagfolk både nasjonalt og internasjonalt.

Meld deg på!
De innsendte prosjektene bedømmes skriftlig og vurderes ut ifra kreativitet, vitenskapelig framgangsmåte, fagkunnskap og presentasjon. Bedømmelsen gjøres av en jury som kommer fra ulike miljø i vannbransjen. Arbeidene vurderes opp mot ungdommer fra hele landet - og om dere vinner - fra hele verden. 3 finalister får et døgn i Oslo og mulighet til å vinne en flott premie på hele 20 000,- der 10 000,- går til deltagerne på laget og 10 000,- går til skolen deres for at den skal kunne satse videre på undervisning på vann. Vinnerne får også være med på den internasjonale finalen i Stockholm.

Påmeldingsfrist er 22. november 2014.

For mer info og påmelding se www.norskjuniorvannpris.no

 
 

Utskrift

Web Analytics